Blog

Nieuwste haartrend : creatief met sjaaltjes!

by Koen Peeters   09.07.2012

Hoi hoi iedereen, 

hier ben ik weer met een nieuwe portie blogstuff!  

Het voorbije weekend zat ik op Rock Werchter..en 1 van mijn favoriete bezigheden, buiten het ontdekken van nieuwe bands en genieten van de sfeer, is het rondkijken naar interessante individu's..met een sterke zin voor stijl. Wat me opgevallen is, is dat er een nieuwe trend is die stilletjes aan opkomt. Als ik het even opzocht op google voor de juiste benaming kwam ik op ; ' Scarf tied updo' .    Ontelbaar veel jonge meisjes die hun vintage retro/bohemian stijl benadrukken door middel van een kleurrijk sjaaltje in hun haar. Het is het perfecte holiday kapsel..zoveel mogelijkheden. 

Toen ik thuis kwam, ben ik meteen gaan searchen op het internet, en je kan een hoop creatieve dingen creëren met sjaaltjes. Het is zo handig, als je haar niet meewerkt.. of je hebt een bad hair day, haal die sjaaltjes boven, en voila, een super kapsel voor de zomer, zonder al te veel moeite! 

 

Enkele voorbeelden :

 1. Retro style 

Ga voor een iets meer retro look, en borstel je haar strak naar achter in een hoge staart of dot. Alles zo glad mogelijk.  Combineer met een kleurige top, high waisted denim shortje, en wat hippe sneakers. Tip : Niet zeker welke kleur top het beste past bij jouw sjaaltje? Gebruik the color passport van BlackandBlanche! 

  

 

 2. Bohemian style 

 Ga je voor een bohemian look? maak dan een messy bun..of laat het haar los, en bind het sjaaltje om je hoofd.  In geen tijd, heb je je outfit ge-upgrade naar iets hip en trendy. 

 

 

 

 

 3. Braided scarf styles

 Wat ik ook heel leuk vind, is een sjaaltje mee ingevlochten in je vlecht..of gecombineerd met een simpele staart. Kan heel casual gedragen worden, of very saint tropez, op een jacht, met een glaasje rosé in de hand. 

 

 

 

Je kan werkelijk alle kanten uit met deze nieuwste trend. Je vind een heleboel tutorials op het internet..hieronder vind je een selectie.

 

http://www.youtube.com/watch?v=yBq7j-D7teQ

http://www.youtube.com/watch?v=3rmA7YCkctQ 

 http://www.youtube.com/watch?v=Uh5Kr-2munw&feature=related 

 

Ziezo, hopelijk hebben jullie nu genoeg inspiratie om zelf aan de slag te gaan met jullie sjaaltjes! Have a great and hot summer!

 

xoxo, Kate.  

 

Read more about

    Stay up-to-date

    Get an update on the new collection each season , DISCOVER THE NEW TREND COLORS AND GET EXCLUSIVE DEALS IN YOUR MAILBOX.